-->

DoS ve DDoS saldırıları nedir?






DoS nedir?


Denial of Service, yani DoS saldırıları, bir bilgisayar aracılığıyla hedef olarak belirlenen bilgisayarın kullanılabilirliğini ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirilir. Saldırı esnasında PC ve PC'nin kullandığı ağların olabildiğince yavaşlatılması ve kullanılamaz hale gelmesi amaçlanır.

DDoS nedir?
Distributed Denial of Service (DDoS) saldırıları ise, aynı anda birden fazla bilgisayarın hedef bilgisayar ve ağlara yönelik birden fazla farklı noktadan eş zamanlı olarak gerçekleştirilir. Saldırı esnasında binlerce farklı IP adresinden yararlanılır ve çok ciddi zararlar verilebilir. Bu saldırıları önlemek, birçok web sitesi için çok zordur.

DoS ve DDoS saldırıları arasındaki temel fark
DoS saldırıları, genelde tek bilgisayar ve tek internet bağlantısı üzerinden gerçekleştirilir. DDoS saldırıları ise, aynı andan birden fazla PC ve bağlantı desteğiyle gerçekleştirildiği için kapsamı daha büyük, haliyle verebileceği zarar daha fazla ve karşı önlem alınması da daha zordur.

Saldırı belirtileri
Bilgisayarınız ve internet bağlantı hızınız kullanılamayacak derecede yavaşladıysa, hiçbir siteye giriş yapamıyor ve sürekli bağlantı hataları alıyorsanız, büyük ihtimalle bu tip saldırılar gerçekleşmiş demektir. Büyük çaplı bir saldırı, bölgesel olarak internet erişimini de bozabilir, ciddi zararlar verebilir.
Facebook Yorumları

0 yorum